söndag 19 februari 2012

Vegansk Borsjtj - Rysk Rödbetsoppa

En löjligt billig och god soppa som dessutom är lätt att göra.

2 portioner

Ingredienser:
1 rödbeta
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål (gärna hemmagjord surkål)
2 msk rapsolja
1 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
1 grönsaksbuljong
2,5 dl vatten (gärna 0,5 dl surkålslag)
salt och peppar

Eventuellt havre fraiche, soyghurt vispad med citronsaft, frutty eller veggofilmjölk.

Gör så här:
Skala rödbetan och potatisarna, riv dem grovt och pressa över vitlöksklyftan. Läll dem i en stor kastrull tillsammans med vitkålen och ringla över rapsoljan och låt fräsa i någon minut. Häll på vattnet, grönsaksbuljongen, salt och peppar, låt puttra under lock i 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vinägern och salta och peppra om det behövs. Servera med en klick havre fraiche eller tillsammans med ett bröd.

1 kommentar:

  1. Den här soppa är mycket populär i Polen.Tydligen finns i soppan din egen touch

    SvaraRadera