måndag 5 mars 2012

Falafel på gula ärtor

Vart sugen på falafel men kikärtorna var slut, hade dock ett paket med gula ärtor i skafferiet och visst gick det bra att göra falafel på dem också. En "Svensk Falafel" på något vis.

falafel för 4 personer

Ingredienser:
2 dl (150 g) gula ärtor
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här:
Skölj och lägg ärtorna i blöt i 6-12 eller under natten. Häll av vattnet och skölj av ärtorna igen. Mixa ärtorna i en matberedare (fungerar med mixerstav i en bunke, men tänk på att ärtorna kan flyga iväg) till en pure. Blir det för tungt/torrt kan du hälla på 1-4 msk vatten med i mixern. Blanda i vitlöken, salt och pepparn. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut smeten eller forma till bollar, stek tills de är klara.

1 kommentar:

  1. Imponerande att se hur andra lagar mat, ska testa dessa falafel utan kikärtor. Har ett paket med torkade ärtor hemma. :D

    SvaraRadera