torsdag 7 juni 2012

Björksirap (på björklöv)

När det är för sent att tappa sav från björkarna kan man fortfarande göra sirap, då på björklöven. Du hittar även flera tips på vad man kan göra med björklöv i denna artikel.

Ingredienser:
1 l björklöv
1 l vatten
2 l socker
1 citron

Gör så här:
Plocka björklöv som inte är skadade eller angripna av djur. Packa hårt i ett decilitermått för att mäta upp, skölj dem i kallt vatten och lägg i en kastrull tillsammans med lika stor mängd vatten. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter, sila då bort löven. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt sockret och koka upp, låt sedan småputtra i cirka 1 timme (kan ta längre tid) tills blandningen börjar att tjockna och likna sirap, tillsätt saften av 1 citron. Tänk på att den blir något tjockare när den stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar